Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

100 nieuwe chauffeurs moeten dienstverlening De Lijn in de Rand op orde krijgen

100 nieuwe chauffeurs moeten dienstverlening De Lijn in de Rand op orde krijgen

De Lijn heeft dit jaar over heel Vlaanderen 600 nieuwe chauffeurs kunnen aanwerven. Daarvan zullen er 100 in onze regio tewerkgesteld worden. Met de nieuwe werkkrachten hoopt de vervoersmaatschappij binnen enkele weken de normale dienstverlening terug op gang te brengen.

De Lijn en aanwervingen van buschauffeurs, het was de voorbije jaren geen goede combinatie. Jaar na jaar werd het streefdoel van het aantal aangeworven buschauffeurs niet gehaald, maar dit jaar wel. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).

Door het extra personeel hoopt De Lijn de gewone dienstverlening na de kerstvakantie te kunnen hervatten. Tijdelijk werden vooral in de Rand rond Brussel ritten geschrapt omdat er te weinig chauffeurs waren. Daarbovenop staakte het personeel vorige maand tien dagen lagen omwille van het aanhoudende personeelstekort. Heel de tijd lag het openbaar vervoer in onze regio zo goed als lam.

De vakbonden reageren voorzichtig op de aanwervingen. Zij willen de cijfers zwart op wit zien en benadrukken daar aanwervingen nodig blijven. De Lijn deelt dat laatste, want ook voor volgend jaar is de vervoersmaatschappij op zoek naar minstens 600 nieuwe buschauffeurs.