brand_kester.jpg

14-jarige jongen bekent brandstichting in hoeve in Kester

maa 20 apr 2015

Een 14-jarige jongen heeft bekend dat hij de brand in een oude vierkantshoeve in de Berghomstraat in Kester (Gooik) heeft aangestoken. De jongen was met zijn broer vorige woensdag aan het spelen in de boerderij. Maar toen ze piepschuim in brand staken, liep het fout. Omdat er geen kwaad opzet mee gemoeid is, werd de jongen door de jeugdrechter vrijgelaten.  

Door het ongeval brandde een stal volledig uit. Ook 2 aanpalende stallen liepen schade op. De boer slaagde er met familie en buren in om tientallen koeien te redden. Donderdagochtend flakkerde het vuur op in een bijgebouw en moest er opnieuw geblust worden.

Na de brand had een deskundige al geconcludeerd dat het vuur was aangestoken. Een buurtonderzoek leidde de politie naar een 14-jarige jongen uit Gooik. Hij bekende dat hij verantwoordelijk was voor de brand. Samen met zijn broer was hij vorige woensdag gaan spelen in de boerderij. Ze hadden er in een stal piepschuim in brand gestoken waardoor het stro vuur vatte.

De jongen werd vrijdag voorgeleid bij de jeugdrechter. Maar omdat het vuur niet opzettelijk in brand werd gestoken, werd de jongen niet in een jeugdinstelling geplaatst en vrijgelaten. Zijn broer werd buiten vervolging gesteld.