Wielrenner Aldo Taillieu

Nieuwe sensatie Aldo Taillieu wordt in één adem genoemd met Remco Evenepoel

maa 15 apr

Aldo Taillieu is 18 jaar en woont in Gooik. In het wielrennen is hij bij de junioren de revelatie van dit voorjaar. Zo won hij Kuurne-Brussel-Kuurne en werd hij afgelopen weekend provinciaal kampioen tijdrijden.

Eigenlijk is Aldo Taillieu een mountainbiker, maar sinds dit jaar is hij ook wielrenner op de weg. “Aanvankelijk deed ik aan atletiek, tot iemand me warm maakte voor de wielerschool Pajottenland. Daar ben ik op mijn tiende begonnen met mountainbike”, licht Aldo toe.

Zijn keuze voor de fiets blijkt nu een schot in de roos te zijn. Taillieu wordt in één adem de nieuwe Remco Evenepoel genoemd. “Brussel-Kuurne-Brussel winnen, was mooi en onverwacht,” aldus Aldo. “Het is ook grappig, want Fred, de verzorger in onze ploeg was ooit Evenepoels verzorger. Dus dat doet allemaal wel iets, het is fijn.”

Aldo zit in het laatste middelbaar in het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik. Hij droomt van een carrière als profwielrenner, maar wil eerst nog uitpakken bij de junioren. “Ik hoop mij natuurlijk ook in internationale wedstrijden, zoals de Nations Cup te bewijzen. En over twee weken ga ik naar Eroica, dat is de Strade Bianche voor junioren.”

In Ring Sport maak je kennis met Aldo Taillieu.