Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

7 leden aangehouden van Albanese bende die 100 woninginbraken pleegde

7 leden aangehouden van Albanese bende die 100 woninginbraken pleegde

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft bij verschillende huiszoekingen 11 personen opgepakt die ervan verdacht worden deel uit te maken van een Albanese criminele organisatie. Zeven verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De bende zou meer dan 100 inbraken hebben gepleegd in het ganse land.

De bal ging aan het rollen toen een alerte burger in Asse 2 verdachte individuen opmerkte in zijn wijk en de politie alarmeerde. De politie kon het duo even later controleren.

De politie alarmeerde het parket en de gerechtelijke politie die meteen een onderzoek startten. Daaruit bleek dat de 2 verdachten deel uitmaakten van een criminele organisatie die zich gespecialiseerd had in woninginbraken. De bende zou meer dan 100 feiten gepleegd hebben over het ganse land. 

In het raam van het onderzoek werden dinsdagochtend verschillende huiszoekingen gepleegd. Daarbij werden 11 verdachten opgepakt. Twee van hen werden opnieuw vrijgelaten. Twee andere personen zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken en 7 bendeleden zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Zij moeten nu verschijnen voor de raadkamer. 

De speurders konden vorig weekend ook al een bestelwagen in beslag nemen die door de bende gebruikt werd. Daarin werden onder meer televisies, laptops en gsm’s aangetroffen.  Vanavond geeft het parket meer uitleg over de zaak in het nieuws op RINGtv.