Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

90 procent gewonnen voor randtrams

90 procent gewonnen voor randtrams

Vervoermaatschappij De Lijn heeft vandaag een round-up gemaakt van de verschillende infosessies die de voorbije maanden gehouden werden in de rand in verband met de nieuwe tramlijnen. “Alle opmerkingen die de inwoners hebben gemaakt, worden nu doorgegeven aan het studiebureau”, zegt Johan Van Looij, directeur van de Lijn Vlaams-Brabant.

“De infomomenten met de inwoners zijn erg nuttig geweest. Iedereen heeft z’n opmerkingen kunnen formuleren. Alle informatie wordt nu doorgegeven aan het studiebureau en met de opmerkingen zal rekening gehouden worden bij het opstellen van het ruimtelijk uitvoeringsplan”, aldus Johan Van Looij. De Lijn is na de infosessies in onder meer Vilvoorde en Wolvertem gesterkt in de overtuiging dat de tramlijnen van en naar Brussel meer dan ooit nodig zijn.

“Maar liefst 90 procent van de mensen die naar de infosessies kwamen, gaven aan dat ze de tramlijnen een goed idee vinden. 83 procent gaf aan de nieuwe tramlijnen te zullen gebruiken”, zegt Van Looij. Tegen 2020 moeten de drie nieuwe tramlijnen in de regio klaar zijn.