Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alternatief traject voor ringtram Vilvoorde

 

Alternatief traject voor ringtram Vilvoorde

Het traject dat de ringtram van Jette naar de luchthaven van Zaventem zal volgen, wordt ter hoogte van de stad Vilvoorde aangepast. De stad werkt momenteel aan een alternatief tracé. Vilvoorde komt zo tegemoet aan de verzuchtingen van buurtbewoners die de doortocht van de tram door hun wijk niet zagen zitten.

Tegen 2020 rijden er in onze regio drie trams die de mobiliteit in de rand moeten verbeteren. Het traject van de ringtram, die van Jette via Vilvoorde naar de luchthaven van Zaventem rijdt, wordt op vraag van de stad Vilvoorde herbekeken. Het voorziene tracé door de wijken Kassei en Koningslo is volgens buurtbewoners niet realistisch. Het stadsbestuur begrijpt hun bezwaren. 'Die tram is te groot om door die smalle straten te geraken' beaamt burgemeester Hans Bonte. 'We zijn daar volop bezig om een alternatief tracé te maken.'
 
Er is nog een tweede knelpunt, namelijk de CAT-site. Dat is het voormalige parkeerterrein van Renault achter het station én ook de plek waar het nieuwe ziekenhuis van Vilvoorde zal komen. Volgens de plannen van De Lijn moet de tram daar ondergronds, maar ook dat is niet haalbaar.
 
Bijgevolg moet het stadsbestuur een nieuw traject uittekenen. Eentje dat de wijken Kassei en Koningslo ontziet en niet meer langs het huidige handelscentrum van Vilvoorde loopt. Het nieuwe tracé van de ringtram wordt nu in samenwerking met vervoersmaatschappij De Lijn uitgewerkt en moet tegen 1 mei klaar zijn.
 
Meer hierover, vanaf 18u in het nieuws op RINGtv.
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.