Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ann Christy uit Meise overleed 30 jaar geleden

Ann Christy uit Meise overleed 30 jaar geleden

Op 7 augustus 1984, exact dertig jaar geleden, overleed zangeres Ann Christy uit Meise. Twee van haar vriendinnen, tekstschrijfster Mary Boduin en zangeres Liliane Saint-Pierre, brachten vanmiddag een bezoek aan het kerkhof van Meise waar de as van Ann Christy is uitgestrooid en ze haalden er heel wat fijne herinneringen boven.

Mary Boduin schreef voor Ann Christy haar twee grootste hits : ‘Dag vreemde man’ en ‘Gelukkig zijn’.  Met dat nummer vertegenwoordigde ze België op het Eurovisiesongfestival in 1975 : “ Ze had een enorme kracht op het podium, ik vond dat een rots. In het gewone leven was ze heel onzeker, een wankel meisje. Maar het podium dat was haar domein”.

Liliane Saint-Pierre leerde Ann Christy kennen in 1967. De twee hadden in die tijd dezelfde manager. Het klikte meteen tussen de zangeressen, vertelt zangeres Liliane Saint-Pierre : “Ann is iets dat met mij verbonden is sinds het moment dat ik met Mark, de man van Ann,  ben gaan samenleven.  Hem heb ik ondertussen ook  moeten afgeven. Dat is iets dat in elkaar vloeit. Het is zoals een zus die je verliest. 

De carrière van Ann Christy liep niet altijd over rozen. Zo maakte ze af en toe de verkeerde carrièrekeuzes en was het vaak een verhaal van  'net niet'. Pas na haar dood kreeg ze de erkenning die ze verdient.