Arrestatie na achtervolging in Ternat en Affligem

don 14 feb 2019

Enkele ploegen van de politiezone TARL hebben na een intense achtervolging een gezochte persoon kunnen onderscheppen in Ternat. Dat verliep niet van een leien dakje. De feiten dateren van dinsdag maar raakten nu pas bekend.

De bestuurder probeerde zich te onttrekken aan een verkeerscontrole op de Bellestraat in Affligem en nam de vlucht via de E40 in de richting van Ternat. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de bestuurder een aanrijding op de snelweg en pleegde nadien vluchtmisdrijf. Er kwamen verschillende interventieploegen van de politiezone TARL aan te pas om het voertuig te onderscheppen. Dat gebeurde op de Essenestraat in Ternat, maar de persoon verzette zich met geweld.

Ook tijdens de overbrenging naar het hoofdcommissariaat in Liedekerke bleef de gearresteerde zich fel verzetten en bracht schade toe aan het politievoertuig. In het toegetakelde voertuig werd een grote som cash geld aangetroffen en in beslag genomen. De betrokkene wordt gedagvaard voor de correctionele rechter in Brussel.