vijverbeek_antipesten.jpg

Basisschool Vijverbeek wint wedstrijd tegen pesten

vrij 5 feb 2021

Vandaag is de zestiende Vlaamse Week tegen Pesten begonnen. In basisschool Vijverbeek in Asse was dat meteen ook een feestelijk moment, want de school werd door vzw Tumult uitgeroepen als school met het beste antipestbeleid. Ook Regina Caeli in Dilbeek kreeg een prijs.

De wedstrijd “Pesten, dat kan niet” bestaat al sinds 2000. Jaarlijks reiken Tumult vzw en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten prijzen uit aan scholen die zich inzetten tegen pesten. Dit jaar ging de hoofdprijs van 2.500 euro naar basisschool Vijverbeek in Asse. “Deze school is op en top wat ze van zichzelf beweert: een Goed Gevoel School,” klinkt het in het juryrapport van de wedstrijd. Volgens de jury is de hele school doordrongen van een verhaal waarbij zoveel leerlingen als leerkrachten sterk betrokken zijn. Zo zijn er groene plekjes die bijdragen tot rust en verbinding en worden daar ook tal van initiatieven voor georganiseerd.

Ook de middelbare school Regina Caeli wordt geroemd om haar inspanningen en krijgt een geldbedrag van 500 euro. “Het antipestplan zit er nu nog in een beginfase, maar oogt al stevig,” aldus de jury van de antipestwedstrijd. “De school zet in op communicatie en relaties waarin leerlingen en leerkrachten een duidelijke rol krijgen.”

In ons nieuws maak je kennis met het antipestbeleid van basisschool Vijverbeek in Asse.