Ben Weyts uit Beersel legt eed af als minister in Vlaamse regering

din 29 jul 2014

Beerselnaar Ben Weyts heeft deze ochtend de eed afgelegd als Vlaams Minister. In de regering Bourgeois I krijgt Weyts een zwaar en uiteenlopend takenpakket.

Ben Weyts is de nieuwe Vlaamse minister van Openbare Werken en Toerisme.  Op eigen vraag wordt hij ook bevoegd voor dierenwelzijn en de Vlaamse Rand.  Ben Weyts : “Die heb ik  van in het begin geclaimd.   Ik ben zelf een Randgeval, ik hou van mijn streek en ben heel fier dat ik dat mag doen”.

De burgemeesters uit de Rand vragen al meteen een onderhoud met de kersverse minister.  In onze uitzending gisteren benadrukten ze immers dat het regeerakkoord veel te vaag is voor de Rand.  En ze betreuren het ook dat er niets vermeld staat over de eventuele erkenning als centrumregio om de verstedelijking een halt toe te roepen.  Maar Weyts ontkent : “Ik denk dat er duidelijke passages instaan. Ze moeten die eens goed lezen.  Alleen al voor de Rand bevat het regeerakkoord 5 pagina’s.  Dus ik denk dat dat goed zit. Ik heb er zelf ook mee aan geschreven en ik wil met iedereen in dialoog treden om dat goed uit te voeren.