De atletiekpiste in Huizingen

Atletiekpiste in Huizingen pas eind september klaar: “Internationale meeting uitgesteld”

vrij 12 apr

De atletiekpiste in Huizingen zal pas tegen eind september klaar zijn. Dat meldt atletiekclub Olympic Essenbeek Halle. De werken liggen al zeven maanden stil nadat er verzakkingen aan de piste werden vastgesteld. Om die te herstellen is 100.000 euro extra nodig. Sport Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant hebben nu een akkoord bereikt over wie wat moet betalen.

In september van vorig jaar begon de renovatie van de atletiekpiste aan het provinciedomein van Huizingen. Maar eind oktober werden verzakkingen vastgesteld aan de piste, waardoor de werken al zo’n zeven maanden stilliggen. De aannemer bekeek de voorbije maanden welke bijkomende herstellingen nodig waren.

“Onder voorbehoud van de goedkeuring van de Vlaamse Regering, kunnen we melden dat het dossier voor de vernieuwing van de atletiekpiste, rond is”, zegt Jean-Pierre De Staercke, voorzitter van de Halse atletiekclub. “Gisteren vond er een werfvergadering plaats om te bepalen wanneer de herstellingswerken kunnen aangevat worden. Vanaf volgende week zullen de machines reeds geplaatst worden op de werf te Huizingen met de bedoeling woensdag de herstellingswerken aan te vatten.”

Als de weergoden de atletiekclub goedgezind zijn, zou de piste tegen eind september afgewerkt moeten zijn. “Bijgevolg is het ook duidelijk dat de internationale atletiekmeeting zal uitgesteld worden naar 2025”, zegt De Staercke. “Ik wil bij deze ook iedereen danken voor zijn inzet tijdens deze zeer moeilijke periode, waarbij er zeer creatief moet omgegaan worden om te kunnen trainen of andere evenementen te kunnen organiseren.”