Betogers nemen massaal de trein

don 6 nov 2014

De hete herfst is nu echt begonnen. De vakbonden houden vandaag een grote nationale betoging in Brussel. Voor deze betoging verkocht de NMBS 80 000 evenementen-tickets.  Ook in het station van Vilvoorde namen honderden werknemers de trein richting Brussel.

De NMBS legde vandaag extra treinen in om betogers in Brussel te krijgen en dat tegen een voordelig tarief. Dus was het ook in het station van Vilvoorde druk.

De bonden betogen omdat ze het gevoel hebben dat er onevenwichtig bespaard wordt. Veel betogers voelen zich ook bedrogen door de partijen die nu aan de macht zijn. Het woord 'kiezersbedrog' is nooit ver weg.  “Er is in geen enkele verkiezingscampagne gesproken over een hogere pensioensleeftijd of het afschaffen van gratis water en elektriciteit”, verduidelijkt Eddy Dewit zijn ongenoegen. 

Onder de betogers in Vilvoorde heel wat mensen die actief zijn in de openbare sector.  Maar ook van verschillende Vilvoordse privébedrijven en van het ziekenhuis Jan Portaels namen tientallen werknemers de trein richting betoging. “Het ziekenhuis werkt gewoon door. We willen onze patiënten niet in gevaar brengen.  Maar we willen wel een teken geven dat we echt gaan voor een betere maatschappij”, verduidelijkt Lut Cromphout van het AZ Jan Portaels.