Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beveiligingsfirma G4S geeft bijstand aan luchthavenmedewerkers na aanslag

Beveiligingsfirma G4S geeft bijstand aan luchthavenmedewerkers na aanslag

Bij beveiligingsfirma G4S in Vilvoorde is een crisiscel opgericht voor werknemers die psychologische bijstand vragen na de aanslagen van afgelopen dinsdag. Tientallen medewerkers die slachtoffers verzorgden op Brussels Airport, zijn in shock. Vier werknemers raakten op de luchthaven van Zaventem ook gewond bij de aanslag.

Beveiligings- en bewakingsfirma G4S uit Vilvoorde stelt in ons land meer dan 6000 mensen tewerk. Zo’n 1000 onder hen zijn actief op de luchthaven van Zaventem. Daar staan ze in ploegen de klok rond in voor onder andere de toegangs-, passagiers-, en bagagecontrole. 

Veel medewerkers waren dinsdag dan ook aan de slag toen de explosies plaatsvonden. Vier van hen raakten bij de aanslagen gewond. “Onder hen was er ook één zwaargewonde. Hij is aan de beterhand maar zal hier nog lang de gevolgen van dragen”, vertelt ons Jean-Paul Van Avermaet, hij is Managing Director bij G4S Vilvoorde.

Vooral psychologische gewonden

Volgens Van Avermaet vielen er vooral psychologische gewonden. “Het gaat dan om mensen die slachtoffers hebben geholpen en daar nu de weerbots van krijgen. We hebben dinsdagmiddag onmiddellijk psychologische bijstand geboden. Zowel in groep als individueel. En we blijven dit doen. Er is ook een noodnummer en een crisiscel opgericht waar werknemers zich kunnen aanmelden om psychologische bijstand te krijgen”, aldus Van Avermaet.

Brussels Airport blijft voorlopig gesloten, maar van zodra de luchthaven opnieuw opgaat, zal de beveiligingsfirma opnieuw klaar staan.