Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Blokker sluit winkels in Halle, Drogenbos, Leeuw en Vilvoorde

 

Blokker sluit winkels in Halle, Drogenbos, Leeuw en Vilvoorde

Blokker sluit de winkels in Halle, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw en Vilvoorde. Ook in Brussel gaan vier winkels van de huishoudketen onherroepelijk dicht. De sluiting maakt deel uit van een herstructurering bij Blokker waarbij 69 vestigingen in ons land dichtgaan. Ruim 300 van de 900 personeelsleden verliezen hun baan.

Dinsdag raakte bekend dat Blokker noodgedwongen moet herstructureren. De omzet is de voorbije vijf jaar met 20% procent gedaald. In 2015 was er een operationeel verlies van 15 miljoen euro. Vorig jaar zakte Blokker nog dieper in het rood. Welke winkels precies dichtgaan wil de directie voorlopig niet bevestigen maar de vakbonden gaven wel meer details.

In onze regio sluiten de winkels in Halle en Vilvoorde, twee steden die nu al af te rekenen hebben met een grote leegstand. Ook in Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos gaan de Blokker-winkels dicht. In het Brussels gewest gaat het om de vestigingen in Anderlecht, Brussel-centrum, Elsene en Laken.

De vakbonden zullen proberen om via de procedure-Renault zoveel mogelijk banen te redden. Ook willen ze een geloofwaardig toekomstplan voor de keten. Op 14 februari is er alvast een eerste informatievergadering gepland. 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.