Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Boek 'Kiki en Olaf' wil anderstalige kinderen én hun ouders taalprikkels geven

Boek 'Kiki en Olaf' wil anderstalige kinderen én hun ouders taalprikkels geven

In het stadhuis van Vilvoorde is vandaag het voorleesboek ‘Kiki en Olaf’ voorgesteld. Het boek is gebaseerd op twee theaterproducties die actrice Sara Pieters voor kinderen maakte. Dankzij eenvoudige taal en extra voorleestips kunnen kinderen en ouders die Nederlands leren nu samen de taal oefenen.

Actrice Sara Pieters maakte ‘Theater van A tot Z’ al twee theaterproducties voor kinderen: SNIF! En Kiki en de verdwenen letters. Telkens schreef ze zelf de tekst en de bijbehorende liedjes. De voorstellingen liepen in scholen en bibliotheken, zowel bij Nederlandstalige kinderen als bij anderstalige kinderen die Nederlands aan het leren zijn. Nu maakte ze op basis van die twee theaterproducties een prentenboek met illustraties van vormgever Jens Dawn.

Taalprikkels
Sara Pieters: “het personage Kiki wil jonge kinderen enthousiasmeren voor letters en boeken. Dat doet ze samen met haar beste vriend, Olaf de boekenwurm. Met die boek wil ik kinderen dus taalprikkels geven, zelfs als ze nog niet zo goed Nederlands kennen.”

Bij het boek zijn gratis liedjes en spelmaterialen te verkrijgen. Het boek is ook ingelezen door presentator Thomas Vanderveken, zodat anderstalige ouders naar zijn stem kunnen luisteren.

Het boek ‘Kiki en Olaf’ werd gerealiseerd met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’, de Taalunie, VRT Taal, vzw Fast Forward en ‘Theater van A tot Z’. Het boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Boeklyn.