t_sas_zenne.jpg

Bouw gestart van 4 Fonteinen, een nieuw stukje Vilvoorde

zat 12 maa 2016
Vilvoorde krijgt er binnenkort een volledig nieuw stadsdeel bij: 4 Fonteinen. Het eerste gebouw, 't Sas, is al in aanbouw. Maar op termijn zullen er ook een nieuwe school, een buurtwinkel en appartementen met assistentiemogelijkheden de nieuwe woonbuurt aan het water mee vormgeven.

Nieuw stadsdeel aan het water
 
De nieuwe skyline aan de waterkant van Vilvoorde krijgt in een snel tempo vorm. Vrijdag hebben ministers Weyts, Crevits, burgemeester Bonte en bestuurder Rik Missault symbolisch de eerste gevelsteen gelegd van 't Sas, het eerste gebouw in het nieuwe stadsdeel 4 Fonteinen. Dat gebouw heeft ondertussen al twee bouwlagen, tegen de zomer moeten het er vier zijn. 
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"43471","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"258","width":"610"}}]]
 
Wonen, winkelen, werken en ontspannen
 
Rik Missault, bestuurder Vilvoorde Development, maakte van de gelegenheid gebruik om de toekomstplannen toe te lichten. “In 4 Fonteinen willen we een gevarieerd aanbod brengen voor jong en oud om te wonen, winkelen, werken en ontspannen, en dit alles in een hedendaagse en kwalitatieve architectuur. Vandaag kunnen we ook de komst van Carrefour aankondigen. De buurtwinkel past in onze filosofie om de dagdagelijkse noden van onze buurtbewoners binnen handbereik te brengen.”
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"43472","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"431","width":"610"}}]]
 
Nieuwe school voor 240 leerlingen
 
Grenzend aan het nieuwe buurtplein en de opnieuw aan te leggen Zenneoevers komt een nieuwe school van het gemeenschapsonderwijs. Het GO! voorziet een school voor kleuter- en basisonderwijs met een enkelvoudige structuur en voorziet in een infrastructuur voor 240 leerlingen. De stad Vilvoorde nam een optie op het aanpalende terrein om een mogelijke uitbreiding van de school in de toekomst mogelijk te maken. Voorlopig zal deze zone groen ingevuld worden.