ba.png

Brussels Airport bevoordeelt luchtvaartmaatschappijen met geluidsarme toestellen

vrij 18 dec 2015

Brussels Airport Company heeft de tarieven voor het gebruik van de luchthaven vastgelegd voor de komende vijf jaar. Opvallend daarbij is dat de luchthavenuitbater financiële stimulansen inbouwt voor maatschappijen die die geluidsarme toestellen inzetten of alleen overdag vliegen.

Tariefdaling biedt groeikansen
 
De tarieven gaan volgend jaar met ruim 5% omlaag en dat is goed voor de concurrentiepositie van de nationale luchthaven, meent CEO Arnaud Feist. "De luchthaventarieven op Brussels Airport kunnen omlaag dankzij de sterke toename van het aantal passagiers op onze luchthaven in 2014 en 2015 en een continue aandacht voor beheersing van de kosten. In vergelijking met de grote, ons omringende luchthavens van Nederland, Frankrijk of Duitsland blijft onze luchthaven substantieel goedkoper voor luchtvaartmaatschappijen en dus voor de passagiers. Het biedt de maatschappijen de kans om verder te groeien op Brussels Airport en jobs te creëren in België."
 
Hoe minder lawaai, hoe lager het tarief
Brussels Airport grijpt de tariefwijzigingen aan om luchtvaartmaatschappijen financieel te stimuleren om geluidsarme toestellen in te zetten en zo veel mogelijk overdag te vliegen. De meest luidruchtige vliegtuigen zullen tot 2,8 keer meer betalen dan de meest geluidsarme toestellen voor landen en opstijgen. Vluchten overdag zijn ook drie keer goedkoper dan nachtvluchten.