Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brussels Airport probeert twee nieuwe coronatesten uit

 

Brussels Airport probeert twee nieuwe coronatesten uit

Vanaf maandag kunnen passagiers van Brussels Airport zich laten testen op het coronavirus met twee nieuwe PCR-testen: een ultrasnelle met een neuswisser en een ademtest. Het gaat om een pilootstudie van miDiagnostics en het Leuvense onderzoekscentrum imec.

 

miDiagnostics heeft een ultrasnelle PCR-test ontwikkeld die COVID-19 kan opsporen met een neuswisser binnen minder dan een kwartier. Het bedrijf werkt ook samen met onderzoekscentrum imec om een nieuwe coronatest te commercialiseren die corona detecteert in uitgeademde lucht. Beide testen zijn nu opgenomen in een pilootstudie die uitgevoerd wordt op Brussels Airport in Zaventem. “Alle vertrekkende passagiers die zich op Brussels Airport laten testen en kiezen voor een standaard PCR-test, kunnen vrijwillig ook nog een tweede ultrasnelle PCR-test laten uitvoeren, ofwel met een neuswisser of een ademtest”, legt CEO Arnaud Feist uit. “Deelnemen aan deze studie kan elke weekdag tussen 9u en 17u voor passagiers die een standaard PCR-test nemen in het Brussels Airport COVID-19 Test Centre op vertrekniveau. Als dank voor hun deelname aan de pilootstudie ontvangen de deelnemers een cadeaubon.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.