Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeesters vragen meer middelen voor politie in Rand

Burgemeesters vragen meer middelen voor politie in Rand

Er moeten meer middelen vrijgemaakt voor de politie in de Rand. Dat vragen de burgemeesters van Vilvoorde en Machelen.

Halle-Vilvoorde wordt al jaren geteisterd door een aanhoudende inbrakenplaag. De zone VIMA wil daarom in de Rand een netwerk uitbouwen van camera’s met automatische nummerplaatherkenning. (Lees ook: ‘Netwerk van camera's tegen inbraken in Rand?’)

Maar de  uitbouw van zo'n netwerk vraagt inspanningen van de politiezones. Ze dringen daarom aan op meer middelen voor de lokale en federale en politie in onze regio.

Volgens korpschef Coenen wordt het ook alsmaar moeilijker voor de lokale politiezones om beroep te doen op de gespecialiseerde taken van de federale politie. Dat komt omdat die zelf onvoldoende middelen heeft. “Voor een sporen- of laboratoriumonderzoek maar ook voor cybermisdrijven krijgen we bij de federale politie steevast te horen dat we het zelf moeten doen omdat er bij hen wachttijden zijn van meer dan een jaar. Dat is niet meer ernstig”, zegt Frits Coenen, korpschef van de politiezone Vilvoorde-Machelen in gesprek met RINGtv. 

Er moeten dus meer middelen worden vrijgemaakt. Maar ook het parket van Halle-Vilvoorde moet dringend verder worden uitgebouwd. Zo dringt burgemeester Bonte aan op een justitiehuis voor de regio.  Alle 28 andere arrondissementen hebben dat behalve Halle-Vilvoorde.