Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bus gemeenteschool Walfergem betrokken bij motorongeval E40

Bus gemeenteschool Walfergem betrokken bij motorongeval E40

De bus die gisterenavond een motorrijder aanreed op de E40 ter hoogte van Zwijnaarde, is een schoolbus van de gemeenteschool in Walfergem bij Asse. De kinderen op de bus kwamen terug van een schoolreis in Plopsaland en maakten het ongeval van dichtbij mee. Ze zijn fysiek ongedeerd. Gisterenavond kregen zij al de nodige steun van het schoolteam, slachtofferhulp en de gemeente.

Het ongeval gebeurde gisteren rond 17u30. Een vrouw die met haar wagen richting Oostende reed, begon om onduidelijke redenen te slippen met haar wagen. Ze reed een motorrijder aan die vervolgens over de middenberm gekatapulteerd werd. Daar werd hij aangereden door een bus vol kinderen die richting Brussel reed.

Schepen van Onderwijs Joris Van den Cruijce van Asse laat weten in een mededeling dat het om een bus van de gemeenteschool in Walfergem gaat. De kinderen zijn ongedeerd, maar maakten het ongeval van dichtbij mee en zaten een paar uur vast op de bus.

Uiteindelijk konden zij met een vervangbus om 21 uur worden afgezet aan de school. Daar stond het schoolteam, clb, slachtofferhulp en de schepen paraat om eerst de ouders en daarna ook de kinderen en juffen op te vangen. De hele avond lang hield de school de ouders op de hoogte van de stand van zaken via social media.