Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bus met leerlingen van Den Top betrokken bij ongeval: “Alle kinderen zijn ongedeerd”

Bus met leerlingen van Den Top betrokken bij ongeval: “Alle kinderen zijn ongedeerd”

Vannacht heeft een bus met leerlingen van de Leeuwse school Den Top aan boord een ongeval gehad op de autosnelweg in Duitsland. De chauffeur raakte daarbij lichtgewond, maar alle kinderen zijn ongedeerd. De kinderen kwamen terug van sneeuwklassen.

 

Vannacht rond 2u40 raakte een bus met daarin leerlingen van het zesde leerjaar van Den Top betrokken bij een ongeval in Duitsland. “De chauffeur is lichtgewond maar stelt het goed en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht”, bevestigt burgemeester Jan Desmeth. “Alle kinderen werden medisch gecheckt door de Duitse hulpdiensten. Er zijn geen gewonden bij de kinderen. Iedereen stelt het goed.”

De leerlingen worden momenteel opgevangen in een sporthal. Een andere bus is onderweg om hen veilig naar huis te brengen. “We verwachten dat ze vanavond aankomen. De gemeente voorziet psychologische ondersteuning voor zowel de kinderen als de ouders. Zo zullen bijvoorbeeld de nodige hulpverleners aanwezig zijn bij aankomst van de bus”, zegt Desmeth.

Naast de betrokken bus waren nog twee andere bussen met leerlingen uit Sint-Pieters-Leeuw op terugweg naar België. “De bus met leerlingen van Wegwijzer uit Ruisbroek reed voorop op het moment van het ongeval. Ze komen vanochtend al aan”, aldus Desmeth. “Op de derde bus zaten leerlingen van Populiertje en Den Top.  Op deze bus werden de kinderen van de bus die bij het ongeval betrokken was in eerste instantie opgevangen. Zij krijgen een ontbijt in de sporthal waar ze worden opgevangen en vertrekken omstreeks 7.30 uur opnieuw richting Sint-Pieters-Leeuw", aldus Desmeth.