Carnavalsbussen moeten Pajottenland beter bedienen

woe 4 maa 2020

De stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland en De Lijn brengen ook dit jaar feestvierders tijdens het carnavalsweekend in Halle op 21, 22 en 23 maart veilig thuis met de gratis carnavalsbussen.  Het aanbod richting het Pajottenland is gewijzigd. De bestaande lijn wordt opgesplitst, zodat er voortaan twee lijnen door het Pajottenland rijden.

Vorig jaar maakten zo’n 3.700 mensen gebruik van de nachtelijke carnavalsbussen. Nieuwigheid is dat de buslijn naar het Pajottenland wordt opgesplitst. Dit op vraag van de Preventiedienst Pajottenland en de lokale jeugdraden van de gemeenten Galmaarden, Herne, Lennik, Pepingen en Gooik.  Zo rijdt lijn 22 via Pepingen naar Gooik en Vollezele. Lijn 77 bedient voortaan Pepingen, Herne en Galmaarden.

Op die manier wordt  de reistijd voor de Pajotse feestvierders aanzienlijk ingekort. Vroeger maakte de Pajotse lijn immers een rondrit langs al deze gemeenten. De carnavalsbussen vertrekken steeds aan het station van Halle. Enkel lijn 44 vertrekt ter hoogte van de opstapplaats Ninoofsespoort. De bussen rijden uit vanaf het ogenblik dat de gewone dienstregeling is afgelopen. Op die manier wordt dus een 24 uren-aanbod gerealiseerd.

Het busaanbod is gratis en lost ook heel wat parkeerzorgen van feestvierders op. De lijnen 11-33-44-55 rijden elke carnavalsnacht, dus zowel op zaterdag-, zondag- als maandagnacht. De lijnen 22, 66 en 77 richting het Pajottenland rijden enkel in de nacht van zaterdag op zondag.

Foto: Gregory Bot