Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Code Geel: alleen kampioenschappen op Trekpaardendag Coloma

Code Geel: alleen kampioenschappen op Trekpaardendag Coloma

In Sint-Pieters-Leeuw is de jaarlijkse trekpaardendag geannuleerd omwille van de weeromstandigheden. Het KMI voorspelde code geel en het is al de hele ochtend hard aan het regenen en aan het waaien. De kampioenschappen vinden wel plaats, maar alle randanimatie is afgelast.

 

“Gelet op de hevige regenbuien en windstoten zal de randanimatie op de trekpaardendag niet kunnen plaatsvinden,” klinkt het op de Facebook-pagina van Cultuurcentrum Coloma. Het Vlaams-Brabants Kampioenschap en het Europees Kampioenschap trekpaarden gaan voorlopig wel nog door. Het cultuurcentrum vult nog aan dat het de weersituatie blijft opvolgen.

Het laatste weekend van september is in Sint-Pieters-Leeuw traditiegetrouw voorbehouden voor de trekpaardendag in het Colomapark. De dag trekt jaarlijks heel wat kijklustigen. Door alle randanimatie is het een heuse familiedag. Nu zullen alleen de echte paardenliefhebbers aan hun trekken komen tijdens de kampioenschappen voor veulens van het Belgisch trekpaard en aanverwante rassen.