Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Corona-uitbraak in Mater Dei stilaan onder controle

Corona-uitbraak in Mater Dei stilaan onder controle

De corona-uitbraak in Mater Dei in Heikruis is stilaan onder controle. De voorbije maand stierven in het woonzorgcentrum 16 bewoners aan het virus. Dat meldt Het Nieuwsblad.

In het woonzorgcentrum raakte zowat de helft van de bewoners en een kwart van het personeel besmet met het virus. Heel wat bewoners zijn intussen genezen of coronavrij. “Volgende week wordt iedereen opnieuw getest. Als de resultaten goed zijn, wordt de cohorte-werking stilaan afgebouwd”, zegt algemeen directeur Mark Hautekiet.

De voorbije maand overleden zestien bewoners in het centrum. “Sommigen van hen waren al verzwakt, maar ook anderen zijn het slachtoffer geworden van COVID-19. Niet alleen voor de getroffen families is dit hard om dragen, maar ook voor de medewerkers die dit nooit eerder meemaakten”, aldus Hautekiet aan het Nieuwsblad.

De directeur van het woonzorgcentrum doet dan ook een oproep. “Het zou mooi zijn als iedereen, uit respect voor de helden van de zorg en de bewoners, de voorgeschreven regels tijdens de eindejaarsfeesten zou willen respecteren.”