update_inschrijvingen_scholen_frame_341.jpg

D-day voor inschrijvingen scholen: bijna overal wachtlijsten

vrij 2 maa 2018

Heel wat kamperende ouders aan de schoolpoorten in Grimbergen, Wemmel, Vilvoorde en Steenokkerzeel keken uit naar 1 maart, de dag waarop ze hun zoon of dochter konden inschrijven. Het dagenlange wachten aan basisschool Prinshof in Grimbergen bleek uiteindelijk niet nodig, omdat er genoeg plaatsen waren. In andere scholen staan wél leerlingen op de wachtlijst.

Om halfacht 's morgens schreven de eerste nieuwe leerlingen zich in in basisschool Prinsenhof in Grimbergen. Sinds vorige week zaterdag hebben ouders hier gekampeerd om hun kind in te schrijven. Overbodige moeite, blijkt nu. 39 ouders kwamen opdagen voor exact 39 vrije plaatsen.

In de Regenboog iets verderop wilden 27 ouders hun kind inschrijven. Maar omdat er maar 21 plaatsen zijn, staan zes kinderen op de wachtlijst. Hetzelfde aantal leerlingen staat ook in de Tiliaschool in Melsbroek op de wachtlijst, waar alle 28 vrije plaatsen ingevuld zijn. In Mater Dei in Wemmel staan dan weer 8 kinderen op de wachtlijst, evenveel kinderen hebben wel een plekje in het onthaalklasje. In het Atheneum in Vilvoorde zijn alle 109 vrije plaatsen ingenomen en staan 47 kinderen op de wachtlijst. In het KTA Horteco in Vilvoorde tot slot zijn in de richting land- en tuinbouw alle 12 beschikbare plaatsen in het 1e jaar volzet. Daar staan 4 kinderen op de wachtlijst.