Opwijk aankoop huis

Gemeente Opwijk koopt woning voor realisatie OMA-fietssnelweg

vrij 26 apr

De gemeente Opwijk koopt een woning met tuin om de realisatie van de OMA-fietsroute mogelijk te maken. Kostprijs: 400.000 euro.

“Voor de realisatie van de fietssnelweg F221, de toekomstige OMA-fietssnelweg die Opwijk via Merchtem met Asse verbindt, moet de gemeente nog enkele gronden en aanhorigheden verwerven”, zegt burgemeester Inez De Coninck (N-VA).

“Zo heeft de gemeente nu de woning aan de Klei 141 gekocht. De eigenaar zette deze woning een tijd geleden te koop. We lieten een schattingsverslag opmaken en de verkoopwaarde werd geschat tussen 331.200 euro tot 414.000 euro, afhankelijk van het type verkoop.”

“De woning en tuin staan op een perceel van 5,7 are. Uiteindelijk kwam de gemeente tot een akkoord met de eigenaar voor de aankoop van de woning voor 400.000 euro. De gemeente zal dit bedrag kunnen terugvorderen van het fietsfonds, eens de fietssnelweg wordt gerealiseerd.”

Het fietsfonds is een subsidieproject dat tot stand is gekomen door een overeenkomst tussen de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies om bovenlokale functionele fietsroutes te ondersteunen.