dsc_0932.jpg

Dag van de Motorrijder in Brussegem

zon 20 maa 2016

De winter loopt op z’n laatste benen en dus begint het bij veel motorrijders weer te kriebelen. Zij konden vandaag onder meer in Brussegem bij Merchtem hun rijtechniek opfrissen.

 

“Er zijn veel motorrijders die tijdens de winter niet gereden hebben. Vandaag is het de bedoeling om op een heel laagdrempelige manier alle motorrijders deze basisvaardigheden te laten opfrissen”, verduidelijkt Wouter De Clercq van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Vooral op gewestwegen loert de dood

Motorrijders zijn al te vaak bezig zijn met de controle over hun voertuig. Daardoor verliezen ze de situatie op de weg uit het oog. Ook snelheid blijft een probleem. “Ik zie dagelijks motorrijders die denken dat ze sneller mogen rijden dan de wagen. Ze hebben immers meer vrijheid en hebben een smal voertuig. Maar de risico’s blijven. Het gros van de dodelijke ongevallen gebeurt op gewestwegen. Vooral daar heeft de motorrijder net het gevoel krijgt dat hij iets sneller mag rijden”, aldus Dirk De Clercq van de motoropleiding Dirk. 

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde biedt motorrijders ook nog een volledige dagopleiding aan voor wie z'n rijkunsten wil bijschaven. Meer info daarover vind je op