Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Lijn schrapte dit jaar al ruim 18.000 ritten in Vlaamse Rand

De Lijn schrapte dit jaar al ruim 18.000 ritten in Vlaamse Rand

Vervoersmaatschappij De Lijn schrapte dit jaar al welgeteld 18.126 ritten in de Vlaams Rand. Dat is dubbel zoveel als vier jaar geleden. De cijfers komen van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), op vraag van N-VA volksvertegenwoordiger Inez De Coninck uit Opwijk.

Het  ziet er naar uit dat 2019 een recordjaar wordt wat betreft het aantal afgeschafte bussen van De Lijn. Tijdens de eerste 10 maanden van dit jaar werden al ruim 18.000 ritten geschrapt, in 2015 waren er dat nog maar ongeveer 9.000. Vooral op de stakingsdagen van 5 en 6 november reden opvallend minder bussen uit. Tijdens die twee stakingsdagen alleen al werden bijna 500 ritten van De Lijn geschrapt.

Chauffeurs van De Lijn legden toen het werk neer in de stelplaatsen van Dilbeek, Asse en Leerbeek. Ze deden dat uit onvrede over het nijpende tekort aan personeel en de werkplanning. Door het tekort aan chauffeurs paste De Lijn ook tijdelijk zijn dienstregeling aan, maar die zou na de kerstperiode opnieuw normaal moeten verlopen.