Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Slaapadviseur breidt uit ondanks corona: “Mensen schenken meer aandacht aan een goede leefomgeving”

De Slaapadviseur breidt uit ondanks corona: “Mensen schenken meer aandacht aan een goede leefomgeving”

Ondanks de coronacrisis zijn er ook bedrijven die het goed doen. De Slaapadviseur opende in Overijse een vierde vestiging. In coronatijden merkt de winkel een veranderd koopgedrag op nu mensen veel meer thuis zijn. "Mensen zijn steeds meer op zoek naar manieren om zich goed te voelen in hun huis", zegt Lennart Van Rossum.

Het coronavirus veranderde onze levenstijl: een tweede lockdown met een thuiswerkadvies, gesloten cafés en geen sportwedstrijden dwingt iedereen om het huis opnieuw als basis te zien. Op korte tijd ziet De Slaapadviseur dat het consumentengedrag tijdens deze pandemie daardoor behoorlijk veranderd is. “Door de coronacrisis zijn de mensen zich meer bewust geworden dat zich thuis goed voelen heel belangrijk is”, zegt Lennart Van Rossum van De Slaapadviseur. “Mensen schenken meer aandacht aan een goede leefomgeving. Daar hoort onder meer een goede slaapkamer bij, want daar breng je toch een derde van je leven door.”

Heel wat Vlamingen zijn niet tevreden over hun slaap. Uit een recente peiling van Sciensano is het aantal mensen dat angst- en depressieve gevoelens heeft tijdens de crisis gestegen. We slapen daardoor alsmaar minder en ook onze slaapkwaliteit gaat achteruit. “De mentale rust is heel belangrijk want het maakt deel uit van je mentale gezondheid. Slapen is één van de drie belagrijkste pijlers in het leven, naast bewegen en gezond eten”, aldus Van Rossum.