Dokter Devroey uit Overijse: 'strengere maatregelen dringen zich op'

3 jaar geleden

VUB-professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey uit Overijse pleit voor extra coronamaatregelen in het arrondissement Halle-Vilvoorde. “Noteer dat het arrondissement Halle-Vilvoorde bijna even hard getroffen is als Brussel zelf met respectievelijk 924 en 1048 positieve test per week per 100.000 inwoners. Strengere maatregelen dringen zich op,” zegt Devroey op sociale media. Gisteren vroeg buregmeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) al om strengere maatregelen.

Bijna een kwart van alle mensen die een coronatest laten uitvoeren in Vlaams-Brabant, test positief. Vooral de Vlaamse Rand is daarbij hard getroffen. Devroey maakt de vergelijking met het arrondissement Leuven in onze provincie. Daar testten ‘slechts’ 364 mensen de voorbije week positief.

Devroey waarschuwt voor de hoge druk op huisartsen en zorgverleners en wil dat er consequent wordt opgetreden: “Het kan niet zijn dat Brussel op slot gaat en wij niks doen,” zegt hij in Het Nieuwsblad. “Op lokaal moeten dezelfde maatregelen getroffen worden als in Brussel: een vervroegde avondklok, verplicht telewerken, cultuur- en sportfaciliteiten moeten gesloten worden.”

Morgen vindt er overleg plaats met provinciegouverneur Jan Spooren.

Foto: archief