Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Don Bosco gaat door met bouwplannen ondanks beroepsprocedure

Don Bosco gaat door met bouwplannen ondanks beroepsprocedure

Ondanks de lopende beroepsprocedure gaat het Don Bosco Onderwijscentrum door met de bouw van een kleuter- en lagere school in Groot-Bijgaarden, bij Dilbeek. Door protest van buurtbewoners kan de omgevingsvergunning nog vernietigd worden door de Raad voor Verguninngsbetwistingen.

Het Don Bosco Onderwijscentrum wil op de hoek van de Hendrik Placestraat en de Sint-Wivinadreef in Groot-Bijgaarden een nieuwe kleuter- en lagere school bouwen. De deputatie van de provincie leverde in april een omgevingsvergunning af voor de bouw. Volgens buurtbewoners zijn de plannen te grootschalig. Het buurtcomité van de Sint-Wivinadreef startte een procedure bij de Raad voor Vergunnignsbetwistingen.

De schorsing van de afgeleverde vergunning werd ondertussen afgewezen. “De vernietingsprocedure loopt nog wel. Die kan nog 6 maanden tot een jaar duren. Daar is geen tijd voor”, klinkt het bij het schoolbestuur van Don Bosco Onderwijscentrum. De school wacht de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen dus niet af en gaat door met het bouwdossier. Het schoolbestuur hoopt tegen september 2021 de nieuwe school te kunnen openen.