een_dag_niet2.jpg

Eén dag niet

din 2 dec 2014

Gemiddeld vinden er in ons land 200 woninginbraken per dag plaats. Om dat aantal te laten dalen, wordt er op 11 december de ‘1 dag niet’-actie georganiseerd. Het initiatief werd vanmorgen gelanceerd in het PIVO in Asse.

Sinds 2008 blijft het aantal woninginbraken in België stijgen.  Vorig jaar kregen zelfs meer dan 75.000 woningen ongewenst bezoek. Om de problematiek onder de aandacht te brengen wordt er op 11 december de ‘1 dag niet’-actie georganiseerd.

“De politie en de overheid hebben al heel wat acties ondernomen om hier iets aan te doen.  Maar dat is niet voldoende.  Daarom willen we nog meer sensibiliseren en dat doen we via de formule : ‘1 dag niet’.  Meer bepaald op 11 december willen we via allerlei acties het aantal inbraken in woningen naar nul herleiden”, verduidelijkt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.   

In onze provincie zijn intussen al 36 initiatieven geregistreerd. In Dilbeek, dat tot de top van de inbraakgevoelige gemeenten in de provincie behoort, wordt op 10 december een infoavond georganiseerd over inbraakpreventie.  Verschillende bedrijven en zelfstandigen geven er een hele maand lang ook kortingen op inbraakbeveiliging.  In de politiezone Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel gaan preventieadviseurs en gemeenschapswachten op pad om de huizen te controleren.  Een overzicht van alle acties ontdek je op www.1dagniet.be

Ook zullen de politiezones op 11 december extra patrouilles inzetten en gerichte controles uitvoeren.