econoom.jpg

Econocom gaat niet in op syndicale eis intrekking ontslag afgevaardigde

vrij 30 aug 2019

De directie van Econocom in Zaventem laat de vakbonden weten niet te willen ingaan op de syndicale eis tot de intrekking van het ontslag van de syndicaal hoofdafgevaardigde van de Franstalige christelijke bediendenvakbond CNE. volgens vakbondssecretaris Martin Willems (CNE-CSC) komen er nieuwe acties.

 

De hoofdafgevaardigde werd op 25 juli ontslagen. In haar verbrekingsbrief wees de directie volgens de vakbonden op het feit dat de betrokkene te veel tijd besteedde aan zijn vakbondswerk. De vakbonden daarentegen beschuldigen de directie er echter van met dit ontslag het syndicale werk in het bedrijf te willen breken en werknemers af te schrikken om zich kandidaat te stellen voor de sociale verkiezingen van volgend jaar. De afgelopen jaren werden er in dit bedrijf nog andere vakbondafgevaardigden ontslagen.

Acties
Vorige week vrijdag blokkeerden vakbondsmilitanten een hele dag lang het hoofdkantoor van Econocom in Zaventem. "Wij leggen ons niet neer bij de beslissing van de directie om de hoofdafgevaardigde te ontslagen en voeren binnenkort nieuwe acties," aldus Martin Willems.

Econocom is een Franse multinational die informaticadiensten verkoopt, met klanten zoals MIVB en Engie. Er werken in ons land meer dan 500 mensen voor Econocom.