Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Econocom: 'geen verband tussen ontslag en syndicaal mandaat'

Econocom: 'geen verband tussen ontslag en syndicaal mandaat'

Bij Econocom in Zaventem zijn nieuwe syndicale acties aangekondigd tegen het ontslag van de vakbondsafgevaardigde die in juli is ontslagen. Volgens de directie is die arbeidsovereenkomst beëindigd ‘buiten redenen in het kader van zijn syndicaal mandaat’.

De vakbonden van Econocom stelden altijd dat de directie de betrokken afgevaardigde aan de deur zette, omdat hij te veel tijd spendeerde aan zijn vakbondswerk. “Niet waar,” zegt het bedrijf opnieuw. Omdat Econocom intussen de voorziene beschermingsvergoeding uitkeerde, kan de ontslagen syndicalist volgens de vakbonden gedurende diverse jaren voltijds aan vakbondswerk doen. Hij zal daarom deze week aan de poorten van het hoofdkantoor van Econocom in Zaventem en andere bedrijven postvatten in een mobilhome om zijn syndicaal werk verder te zetten en zal er onder meer werknemers informeren over de komende sociale verkiezingen.

Dialoog
In een reactie pleit de directie van Econocom voor een permanente en constructieve dialoog met de vakbonden. Die is volgens het bedrijf onontbeerlijk voor een goede verstandhouding tussen werkgever en werknemers en vormt een kernonderdeel van het personeelsbeleid.

Wat de sociale verkiezingen van mei 2020 betreft, moedigt Econocom de deelname sterk aan. "Het is een recht en elke geïnteresseerde kan campagne voeren," aldus het bedrijf dat naar eigen zeggen alles in het werk zal stellen om de verkiezingen in alle sereniteit te laten verlopen.