Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eddy Merckx onthult eigen monument in Meise

Eddy Merckx onthult eigen monument in Meise

Het is eindelijk zover: Meise heeft het kunstwerk van levende wielerlegende Eddy Merckx een definieve plaats gegeven, vlakbij het administratief centrum in Wolvertem. Niemand minder dan Eddy Merckx zelf heeft zijn kunstig standbeeld vanmiddag onthuld.
 
Kunstwerk van tuin naar gemeentehuis
Kunstenaar Paul Gregoir heeft het kunstwerk al enige tijd geleden gemaakt, het stond al die tijd in zijn eigen tuin. Maar Meise wilde zijn bekendste inwoner een centrale plaats geven in de gemeente. Omdat de gemeente moet besparen, werd gezocht naar particuliere sponsors.
 
Eddy Merckx onthult eigen monument
Het geld werd bijeengesprokkeld en dus verhuisde het kunstwerk de voorbije weken van de tuin van Gregoir naar de Tramlaan in Wolvertem. Eddy Merckx, die eerder al had laten weten gecharmeerd te zijn door het werk, mocht het vanmiddag plechtig onthullen. 
 
Eddy Merckxfietsroute verlegd
En er is meer. De gemeente had de provincie gevraagd om de Eddy Merckxfietsroute, die al in Wolvertem passeerde, ongeveer 400 meter te verleggen. Dat is ondertussen gebeurd. Nu kunnen alle fietsers voorbij het monument voor Merckx rijden.