Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eigenaar sluit voetweg na uitspraak vrederechter

Eigenaar sluit voetweg na uitspraak vrederechter

Er is opnieuw ophef over de voetweg 99 in Dilbeek. De vrederechter heeft op 13 juni 2019 geoordeeld dat deze voetweg kan worden afgeschaft en onmiddellijk mag worden afgesloten. De eigenaar heeft dat intussen gedaan, maar de gemeente Dilbeek gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

De discussie over voetweg verhit al zo’n tien jaar de gemoederen. De voetweg, waar onder meer de Wolfsputtenwandeling langs gaat, is gelegen op een privédomein aan de Ketelheidestraat in Dilbeek. De eigenaar wil de voetweg al jaren sluiten, maar stuit op verzet van vzw Trage Wegen en de gemeente Dilbeek.

Na een uitspraak van de vrederechter sloot de eigenaar de voetweg af met prikkeldraad en een veiligheidslint, tot grote onvrede van Dilbeek. “De gemeente verzocht haar raadsman om hoger beroep in te stellen tegen dit vonnis. Een hoger beroep schorst de uitvoering van het vonnis van de vrederechter niet”, aldus de gemeente Dilbeek.

Dilbeek vroeg de eigenaar om de voetweg open te laten totdat de zaak in hoger beroep is uitgesproken, maar die heeft daar geen oren naar. “De voetweg werd bijgevolg afgesloten. De gemeente bekijkt welke maatregelen intussen moeten genomen worden.”