amisreunis.png

Einde van Hals kaatstijdperk: "Doek valt over Amis Réunis Buizingen"

maa 12 jul 2021

Eind september valt het doek over de Halse kaatsclub Amis Réunis Buizingen. Dat deelt voorzitter Thierry Dufour mee via de Facebookpagina van de club. "De boodschap die niemand wil schrijven moet nu helaas geschreven worden. Na net geen 80 jaar kaatsplezier in Buizingen heeft het bestuur beslist om de handschoen in de ring te werpen", aldus Dufour.

Met Amis Réunis Buizingen verdwijnt de laatste Halse kaatsclub. De club werd drie keer landskampioen en pakte negen keer de Beker van België, maar na net geen 80 jaar is het verhaal ten einde. "Begin mei lichtte ik als voorzitter het bestuur in dat ik na 23 jaar de kar getrokken te hebben in schoonheid wou eindigen en  mij zou terugtrekken uit “den Amis"', vertelt Dufour. "De overige bestuursleden beslisten om ook te stoppen. Een rondvraag bij de huidige spelerskern om met de club verder te gaan leverde ook geen succes op, waarvoor alle begrip. Daarmee valt eind september het doek over één van de mooiste clubs en traditieclub bij uitstek."

De Buizingse kaatsclub wil het laatste hoofdstuk in schoonheid afsluiten. "Het spreekt voor zich dat wij achter dit seizoen niet zomaar een punt willen zetten. Op zondag 19 september komt er een afscheidstornooi met tal van topspelers van weleer en onze huidige spelers", aldus Dufour.
​