Evenepoel vierde in tijdrit Baloise Tour, maar blijft leider in klassement

vrij 14 jun 2019

Grimbergen was vandaag het epicentrum voor de derde rit van de Baloise Belgium Tour, vroeger beter bekend als de Ronde van België. In en rond het centrum stond een individuele tijdrit van 9,2 kilometer op het programma. Het was vooral uitkijken naar de wonderboy van het Belgische wielrennen, de 19-jarige Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) uit Schepdaal. Hij reed één dag na zijn allereerste profzege een halve thuiswedstrijd in Grimbergen, maar moest nipt de duimen leggen voor Tim Wellens.

Voor de start van de rit van vandaag had Evenepoel 51’ voorsprong op achtervolgers Fabio Jakobsen en Tim Merlier. Na zijn overwinning van gisteren, werd hij meteen in de favorietenrol geduwd. Tot de laatste seconde bleef het spannend, maar Evenepoel kon geen tweede overwinning laten optekenen. Hij eindigde vierde in de tijrit. Tim Wellens, zijn grootste concurrent voor de eindwinst, won de rit.

Evenepoel blijft wel leider in het klassement. De Baloise Tour loopt nog tot en met zondag. Morgen staat er een rit in Seraing op het programma.

Een uitgebreid verslag van de tijdrit van vandaag zie je in ons nieuws.