Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra carnavalsbussen in Halle

Extra carnavalsbussen in Halle

Volgend weekend viert Halle drie dagen carnaval. Vervoersmaatschappij De Lijn legt zes buslijnen in om feestvierders gratis te vervoeren. Zaterdagnacht rijden alle zes lijnen, zondag- en maandagnacht rijden er vier. Er worden dit jaar extra bussen ingelegd om meer mensen de kans te geven om veilig naar het carnaval in Halle te komen.

Feestneuzen in Halle kunnen tijdens de dolle nachten van het Carnaval gebruik maken van zes gratis buslijnen die Halle met de ruime omgeving verbinden. Lijn 11 rijdt naar Sint-Pieters-Leeuw en Vlezenbeek, lijn 22 bedient Pepingen, Gooik, Galmaarden en Herne, lijn 33 heeft Essenbeek en Lembeek als bestemming, lijn 44 rijdt tot Breedhout, lijn 55 maakt via alle deelgemeenten van Beersel een ommetje naar Ruisbroek en lijn 66 verbindt Halle met Lennik via Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem. Zaterdagnacht rijden al deze lijnen, zondag- en maandagnacht kunnen reizigers rekenen op de lijnen 11, 33, 44 en 55.

De stad Halle en zeven gemeenten betalen de kosten van de carnavalsbussen: Sint-Pieters-Leeuw, Beersel Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen.