werken_algemeen.jpg

Extra files door werken op Ring in Zaventem en Tervuren

zat 6 apr 2019

Tijdens de paasvakantie worden er onderhoudswerken uitgevoerd op het oostelijke deel van de Ring. De werven ligt ter hoogte van de verkeerswisselaar met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe op de binnenring en tussen het Vierarmenkruispunt en het Leonardkruispunt. Er wordt flink wat extra verkeershinder verwacht.

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de paasvakantie gebruik om het wegdek op een aantal plaatsen te onderhouden en te herstellen. Op de rechterrijstrook van de binnenring in Sint-Stevens-Woluwe wordt het wegdek op twee zones hersteld. De werken worden ‘s nachts en in twee delen uitgevoerd. Het eerste deel start van maandagavond tot donderdagochtend. Het tweede deel loopt van dinsdagavond 16 april tot donderdagochtend 18 april. “Overdag zal één rijstrook, de rechterrijstrook op de binnenring, ter hoogte van de werfzone steeds afgesloten blijven. ‘s Nachts zal er links en rechts van de werfzone één extra rijstrook, de middenrijstrook van de R0 en de linkerrijstrook op de afrit richting E40, ingenomen worden”, legt Anton De Coster van Wegen en Verkeer uit.

De onderhoudswerken ter hoogte van het Vierarmen- en Leonardkruispunt vinden meestal ’s nachts plaats tussen nu zondag en vrijdag 19 april. De op- en afritten zullen bepaalde periodes overdag of ’s nachts helemaal of voor een deel worden afgesloten.