Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietstunnel onder sporen geschoven in Asse

 

Fietstunnel onder sporen geschoven in Asse

Spoorwegbeheerder Infrabel heeft de tunnelkoker van de fiets- en voetgangerstunnel ter hoogte van de Voetweg in Asse onder de sporen geschoven. Een minutieuze schuifoperatie met een gevaarte van 300 ton.

 

Infrabel investeert 1,4 miljoen euro in een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor van de lijn Dendermonde-Brussel ter hoogte van de Voetweg in Asse. Tegelijkertijd wordt samen met het Vlaams Gewest, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Asse een deel van de fietssnelweg F212 tussen Asse en Zellik aangelegd.

Dit weekend werder eerst de sporen weggehaald, de zone uitgegraven en de tunnelkoker geplaatst. Het gaat om een betonnen tunnelkoker die ter plaatse werd gemaakt. Hij is 14m lang, 5m breed, 4,7m hoog en 300 ton zwaar en is via een schuifoperatie met behulp van een ‘glijbaan’ onder de sporen geplaatst. De fiets- en voetgangerstunnel zal de overweg in de Voetweg in Asse vervangen. Alle werken zouden volgens de huidige planning tegen de zomer van 2022 afgerond zijn.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.