frituur2.jpg

Frituur 't Pleintje in Houtem best beveiligde frituur van de regio

don 28 mei 2015
Frituur 't Pleintje in het Vilvoordse gehucht Houtem opent straks de deuren in een gloednieuwe en zwaar beveiligde zaak. De frituur heeft zelfs een alarm met rookgordijn. 
 
 

Na een nare ervaring met gewapende overvallers eerder dit jaar besloten de uitbaters van 't Pleintje om zwaar te investeren in bewakingssystemen. Maar dat had weinig zin in een oude en versleten barak. Daarom ging de vorige frituur negen dagen geleden tegen de vlakte. Vandaag staat er al een nieuwe zaak, eentje met opmerkelijke beveilingssystemen: een camera die 360 graden ronddraait en een alarm met een rookgordijn. 
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30817","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]
 
De overval van februari heeft duidelijk indruk gemaakt op uitbater Dominique Wouters: 'Hier zijn twee mensen binnengekomen. Ze hebben een wapen op mijn gezicht gericht en ook op mijn vrouw. Ze hebben haar tegen de muur gezet. Ze hebben ons dan gezegd: "Jullie hebben de keuze: of de kassa of wij schieten." We hebben dan de kassa afgegeven, wij hebben onze zakken moeten leegmaken en onze gsm's moeten afgeven. Wij waren compleet van de kaart."