de_lijn2.jpg

Geen sprake van busdepot in Sint-Stevens-Woluwe

maa 30 maa 2015

Er zijn helemaal geen plannen voor het bouwen van een nieuw busdepot van De Lijn in de Hof ten Berglaan in Sint-tevens-Woluwe (Zaventem). Burgemeester Maingain (FDF) van Sint-Lambrechts-Woluwe had dat aangekondigd in het infoblad van de Brusselse gemeente. Maar volgens schepen Eric Van Romuy (CD&V) uit Zaventem is dit totaal uit de lucht gegrepen.

Het voorstel om een busdepot te bouwen op de Hof ten Berglaan in Sint-Stevens-Woluwe maakte deel uit van een studie uit 2009 in het raam van een reconversie van de Reyerslaan en de Marcel Thirylaan in Evere en Schaarbeek. Volgens burgemeester Maingain (FDF) is het Vlaams Gewest hiervoor vragende partij en zouden de plannen vrij concreet zijn. Maar volgens schepen van Stedenbouw in Zaventem Van Rompuy is dit totaal uit de lucht gegrepen en wil Sint-Lambrechts-Woluwe hier een communautaire zaak van maken. “Maingain wil enkel Zaventem en het Vlaams Gewest in een negatief daglicht stellen na zijn nederlaag in de kwestie Brussel-Halle-Vilvoorde”, aldus Van Rompuy.

In 2012 heeft Zaventem in een reactie op de studie ook duidelijk gemaakt dat er geen bouwtoelating zal gegeven worden voor de bouw van zo’n budsdepot. Ook De Lijn en bevoegd minister Weyts zijn volgens Van Rompuy geen vragende partij.