voodoo_village.jpg

Geen technofestivals meer op kasteeldomein in Lennik

din 23 jun 2015

In de toekomst zullen er geen openluchtevenementen meer kunnen georganiseerd op het domein van het kasteel van Eizeringen door organisaties die geen duidelijke band hebben met de gemeente. De maatregel is het gevolg van de vele klachten over lawaaioverlast vorig weekend tijdens het technofestival Sunset Terrazza.  

Het kasteeltje aan de Ninoofsesteenweg in Lennik staat al een tijdje leeg. Maar het domein kan gehuurd worden voor openluchtevenementen. Maar tijdens het technofestival Sunset Terrazza dit weekend kreeg de gemeente tientallen e-mails en telefoons over lawaaioverlast en foutparkeerders.

Voor burgemeester De Knop (Open VLD) is de maat vol. Ook oppositiepartij N-VA Lennik Kwadraat drong aan op maatregelen.

Twee weken geleden werd er ook al Voodoo Village georganiseerd. Een gloednieuw house- en technofeest dat na een verbod in Asse op de valreep uitweek naar Lennik. “Toen waren er geen klachten maar toch zijn dit evenementen die niet thuishoren in Lennik”, aldus De Knop in Het Laatste Nieuws. De gemeente gaat daarom in de toekomst enkel nog toestemming geven aan organisaties die een duidelijke band hebben met de gemeente.