Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeenten en inwoners pakken samen wateroverlast aan

Gemeenten en inwoners pakken samen wateroverlast aan

Zes gemeenten gaan samen met de overstromingen in de Molenbeekvallei aanpakken. Ze vragen daarvoor ook raad aan de inwoners. Zij kunnen via een participatieproject van de Vlaamse Milieumaatschappij laten weten hoe de wateroverlast aangepakt moet worden. Het is nog maar de tweede keer dat dat zo gebeurt in Vlaanderen. 

Bornem, Puurs-Sint-Amands, Asse, Londerzeel, Meise en Merchtem slaan de handen in elkaar in de strijd tegen wateroverlast. De gemeenten kampten de voorbije jaren wel vaker met straten, huizen en weilanden die blank stonden. Via een online test kunnen de inwoners opzoeken hoe groot de overstromingskans is voor hun huis. Verder wordt in het project ook de raad gevraagd aan de inwoners. 

“Er zijn al veel werken uitgevoerd de voorbije jaren in deze streek waaronder wachtbekkens en dijkwerken. Maar dat is niet genoeg gebleken. Samen met de gemeentebesturen en de inwoners willen we uitzoeken hoe zij de oplossingen zien,” zegt Ivo Terrens van de Vlaamse Milieumaatschappij.

De resultaten worden nadien verwerkt in een riviercontract, dat tegen 2020 op punt moet staan. Daarin staan concrete maatregelen die de gemeenten de komende jaren nemen tegen de wateroverlast. Ook de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant en het Agentschap Natuur en Bos zijn betrokken bij het project.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.