Giftige lucht dringt cabines van Brussels Airlines binnen

din 6 nov 2018

In drie dagen tijd zijn er twee ‘fume’-incidenten geweest bij Brussels Airlines. Daarbij raakt giftige lucht van de vliegtuigmotoren in de cabine of cockpit. Dat meldt VTM Nieuws. Bij één incident werd de volledige crew na de landing naar het Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde gebracht.

 

Gisteren maakte een vlucht van Brussels Airlines die uit Rome kwam zich klaar om te landen op Zaventem toen de piloten plots een sterke geur roken in de cockpit. Die was zo hevig dat ze hun zuurstofmasker moesten aandoen om te landen. Zaterdag gebeurde een gelijkaardig incident met een vlucht vanuit Kopenhagen. Daarbij werd na de landing de hele crew naar de spoedafdeling van het Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde gebracht ter controle.

De giftige lucht kan piloten en cabinepersoneel misselijk maken, hen verwarren en hoofdpijn en concentratieproblemen veroorzaken. Brussels Airlines bevestigt het incident aan VTM Nieuws. De luchtvaartmaatschappij zegt wel dat het de problemen heeft opgelost en de crew en bemanning nooit in gevaar is geweest.