wildsite_gin.jpg

Ginstoker en lambiekbrouwer onder één dak op Wild Site in Pepingen

woe 15 jun 2022

De voormalige AVEVE-winkel in Pepingen werd de voorbije maanden omgetoverd tot de nieuwe thuishaven van de gekende ginstoker De Cort Distillery en de nieuwe Brouwerij van ’t Pajottenland. Initiatiefnemers Manu De Cort en Koen Christiaens hebben grote plannen op de plek, die ze Wild Site gedoopt hebben.

Na twee jaar renoveren is het nieuwe project van Koen en Manu klaar. Vanop hun Wild Site willen ze het Pajottenland sterker op de kaart zetten. “Niet alleen liggen hier de lambiekbieren te rijpen, maar ook de stokerij met nieuwe ketels is naar hier verhuisd”, zegt Manu De Cort. “We open na twee jaar corona ook opnieuw voor het grote publiek, met rondleidingen, taprooms en ruime terrassen. We willen van Wild Site een nieuwe hotspot in de regio maken.”

Naast een brouwerij en stokerij maken Manu en Koen in Pepingen ook werk van hun eigen mouterij. “Mijn huisbrouwerij Sako in Bogaarden werd te klein”, vertelt Koen Christiaens. “Op de Wild Site kan ik als volwaardig lambiekbrouwer aan de slag. Tegen het einde van dit jaar mogen proevers de eerste geuze verwachten. Net als Manu werk ik bijna uitsluitend met producten uit de streek en hecht ik veel belang aan het biologische.”

Bij de productie schenken Manu en Koen heel wat aandacht aan duurzaamheid. Zo hebben ze een volledig circulair systeem uitgedokterd. Het warme water dat Manu overhoudt na het stoken, zal Koen gebruiken om te brouwen. Het resterende warme water wordt gebruikt om de bar en zaal te verwarmen waar mensen op termijn zelf gerechten zullen kunnen eten waarin hun producten in verwerkt zijn. Restanten van het brouwen gaan tot slot als veevoeder naar boeren in de buurt.