lore_van_keer2.jpg

Goudsmid uit Wolvertem ontwerpt oorbellen voor koningin Mathilde

don 15 jan 2015

De 29-jarige goudsmid Lore Van Keer uit Wolvertem heeft er een bijzonder klant bij. In het raam van de ontwerpwedstrijd Belgian Beauties maakte ze oorbellen voor koningin Mathilde. Die was naar verluidt superenthousiast.

 

 

Lore Van Keer werkt al vier jaar als zelfstandig juweelontwerpster en heeft sinds oktober een atelier in de Hoogstraat in Wolvertem. Ze hapte meteen toe toen ze gevraagd werd om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd Belgian Beauties, zegt ze in Het Laatste Nieuws. 'Uiteraard zeg je 'ja' als ze je zoiets vragen. Je krijgt niet elke dag de kans om een juweel te ontwerpen voor onze koningin.'

Van Keer koos voor oorbellen in witgoud en diamant omdat de juwelen wel mogen opvallen, maar vooral veel klasse moeten uitstralen. De koningin was heel blij met het ontwerp en nam uitgebreid de tijd voor een babbel. Toen Lore Van Keer haar vertelde dat ze in Wolvertem werkte, fluisterde de koningin haar toe dat ze daar regelmatig komt fietsen.Het blijft dus misschien niet bij deze ene ontmoeting.

De oorbellen van de koninging waren trouwens een uniek ontwerp, er is geen kans dat iemand anders met dezelfde juweeltjes rondloopt.