Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gouverneur legt 42 gemeenten beperking drinkwater op

Gouverneur legt 42 gemeenten beperking drinkwater op

De gouverneur van Vlaams-Brabant legt een verbod op voor niet-essentieel gebruik van kraantjeswater in 42 gemeenten. In onze regio Halle-Vilvoorde gaat het om 12 gemeenten. Op die manier wil Lodewijk De Witte de bevoorradingsproblemen in het gebied Mid-Oost van De Watergroep verminderen. In Overijse gaat de waterbedeling vanmorgen voort.

Door de algemene droogte en het hoge verbruik werd de leveringscapaciteit van kraantjeswater in het gebied Mid-Oost van De Watergroep overschreden en ontstonden er problemen met de bevoorrading van drinkwater. Sinds donderdagavond komt er bij inwoners uit Overijse en deelgemeente Jezus-Eik amper nog water uit de kraan. De Watergroep heeft intussen de nodige herstelwerken uitgevoerd, maar die kunnen momenteel het bevoorradingsprobleem niet oplossen.

"Om de knelpunten in de bevoorrading tot een minimum te beperken, zijn we genoodzaakt een beperking van het gebruik van drinkwater op te leggen", zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. Zo is het verboden om drinkwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen, zoals het wassen van voertuigen, het vullen van zwembaden, het reinigen van opritten en terrassen, het sproeien van tuinen, gazons of sportterreinen.

Halle-Vilvoorde
In Halle-Vilvoorde geldt het verbod in volgende gemeenten: Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde en Zemst.