Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergse ontwikkelt spel rond dementie

 

Grimbergse ontwikkelt spel rond dementie

September is de maand waarin de ziekte dementie wereldwijd onder de aandacht wordt gebracht. Amber ten Brink, activiteitenbegeleidster in woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen, heeft een bordspel ontwikkeld, waarbij de speler in de huid kruipt van een dement persoon. Doel: de ziekte bespreekbaarder maken en meer begrip oogsten. 

“Angèle heeft u nodig”, zo heet het spel. Bedoeling is de spelers, die in de huid kruipen van mensen met dementie, te laten ervaren hoe moeilijk leven met de aandoening wel niet is en hoe ook ogenschijnlijk eenvoudige opdrachten een hele uitdaging worden.

Amber ontwikkelde het spel op basis van haar alledaagse ervaringen met dementie  in het woonzorgcentrum te Grimbergen. Het educatief spel is bedoeld voor professionelen in de zorgsector en het onderwijs, maar kan ook overal  gebruikt worden waar mensen samenkomen rond het thema dementie.

U kan “Angèle heeft u nodig” vanavond in primeur ontdekken in ons nieuws.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.